Elérhető az új típusú koronavírusra vonatkozó teszt, melyet a Tegyél érte! tanácsadóin keresztül 5000 Ft engedménnyel vehet igénybe Egészségpénztárba lépés esetén.
A teszt nem a vírust magát, hanem a vírusra kifejlődött immunválaszt mutatja ki Clungene® COVID-19 IgG/IgM gyorsteszt segítségével. Így nem alkalmas lázas, éppen fertőzött betegek vizsgálatára. A résztvevők megtudhatják, hogy a megelőző időszakban enyhe vagy komolyabb tünetekkel, esetleg tünetmentesen átestek-e már a fertőzésen.
A tesz kínai gyártmányú, bevizsgálását is ott végezték el sürgősséggel és rendelkezik az illetékes magyar hatóság hivatalos nyilvántartásba vételével.
Fontos figyelmeztetés
Felhívjuk figyelmét, hogy 2020. április 6-án megjelent egy elemzés, mely a brit kormány által megrendelt, otthoni használatra szánt (ujjbegyből vett vérminta alapján működő) koronavírus gyorstesztek hatékonyságát vizsgálta. Azok megbízhatóságát nem találta kielégítőnek.
Nincs információnk arról, hogy szolgáltató partnerünk által használt Clungene® COVID-19 IgG/IgM gyorsteszt az elemzettek között volt-e, ugyanakkor rendszerében (immunológiai, szerológiai teszt) és a piacra kerülését megelőző bevizsgálás (200 mintán) tekintetében hasonló, mint azok. Fontos különbség, hogy a szolgáltató a tesztet nem ujjbegyből vett vérmintán, hanem vénás vérvételt követően nyert vérsavó a tesztre cseppentésével végzi. Az eredményt labororvosok értékelik, és kétség esetén ismétlik, a vérsavókat lefagyasztják, így azok később is elemezhetőek. Ez vélhetően a vizsgálat pontosságát nagymértékben növeli, de ezzel együtt sem kizárható, hogy a használt teszt eredményességére vonatkozóan, a széles körű alkalmazás tapasztalatai alapján jelenhet meg azt megkérdőjelező elemzés.
JELENTKEZÉS
Kattintson a regisztráció gombra, fizesse be a szűrésre a vonatkozó összeget egészségpénztári számlájáról.
ÁR

Védőháló szolgáltatásra jogosult tagok esetén
7 000 Ft, további tagok számára 12 000 Ft..

VIZSGÁLAT
Vénás vérből végzik. A vérvételre az egészségügyi szolgáltató két budapesti telephelyén van lehetőség.
IDŐPONTEGYEZTETÉS
A jelentkezés után az időpont egyeztetést és a vizsgálatra való alkalmasság megítélését az egészségügyi szolgáltató telefonon egyezteti 3 munkanapon belül.

EREDMÉNYKÖZLÉS

Az eredményeket 24-órán belül kapja kézhez az ügyfél. Ha pozitív a teszt, a járványügyi hatóságok automatikusan értesítésre kerülnek.
[quform id=”2″ name=”visszahivas-virus”]